Interior og indretning
Header

Sådan tjekker du indeklimaet, inden vinteren sætter ind

December 20th, 2017 | Posted by Monika in interiør

Indeklimaet i vores huse har utrolig stor indflydelse på vores helbred og velvære. Hvis ikke indeklimaet er i orden, kan vi ganske enkelt blive syge, og derfor er det naturligvis værd at holde øje med!

Når vinteren er over os, er der ikke mange, der er glade for at skulle lufte ud, hvilket ellers er med til at sørge for et sundt indeklima, men her får du også nogle andre tips til at holde luften god og sund derhjemme!

1) Undgå for kolde rum

Nogle foretrækker at sove i et koldt rum eller har ikke varme på i værelser, der ikke bliver brugt.

Det er imidlertid en god idé at have den samme temperatur i hele huset, hvis du vil have et sundt indeklima! I kolde rum bliver der nemlig også typisk mere fugtigt, og derfor er der bedre betingelser for eksempelvis skimmelsvamp.

Hvis du fortsat gerne vil sove køligt, kan du med fordel lade døren til soveværelset stå lidt åben, så der kan komme ny luft fra de andre lokaler ind, og noget af fugten, som du selv skaber, når du sover, kan sive ud.

På den måde får du et sundere indeklima, som ikke er nær så attraktivt for skimmel.

2) Sving støvsugeren

Du har hørt det tusind gange før, og det er der en grund til! Det er altafgørende for indeklimaet, at der jævnligt bliver gjort ordentligt rent, og du skal derfor gerne have fat i støvsugeren lidt oftere, end du sandsynligvis har.

Hvis du støvsuger regelmæssigt, er det hurtigt overstået hver gang, og det er virkelig noget, der kan mærkes på indeklimaet!

Det giver sig selv, at det ikke er sundt at gå og indånde skidt og bakterier hele dagen, og især om vinteren, hvor vi gerne befinder os en hel del inden døre, er det vigtigt at få gjort ordentligt rent!

3) Tjek dit hus for radon

At tjekke dit hus for et skadeligt niveau af radon er ikke blot noget, du bør gøre om vinteren.

Helt generelt skal du nemlig være opmærksom på, om der er en farlig mængde radon i dit hus. Radon er et radioaktivt stof, som mange steder forefindes helt naturligt i jorden, og derfor kan du ikke gardere dig helt imod det.

Det behøver du heller ikke, så længe der ikke er et forhøjet radonniveau, og det er netop dét, du skal være opmærksom på!

radonanalyse.dk kan du læse mere om radon og risikoen ved et forhøjet radonniveau samt bestille en radonanalyse af dit hjem.

4) Luft ud

Ja, den måtte jo komme.

Vi kan simpelthen ikke komme uden om, at det er virkelig vigtigt for at opretholde et sundt indeklima at du lufter ud! Og det ved du jo godt allerede.

Hvad du måske ikke er klar over er, at det ikke er tilstrækkeligt at åbne et enkelt vindue eller en terrassedør.

Der skal gennemtræk til for at opnå en ordentlig udluftning af huset, så sluk radiatorerne og lad vinduerne stå på vid gab!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Moved Permanently

The document has moved here.