Interior og indretning
Header

Nem guide til montering af solsejl

May 25th, 2016 | Posted by Monika in interiør

Drømmer du om skygge på din terrasse?

Når solen endelig bryder frem imellem skyerne her i Danmark, vil vi helst have mulighed for at nyde den fuldt ud. Alligevel er det praktik, at have mulighed for at gå ind i skyggen, særligt midt på dagen hvor UV-strålingen er høj.

Vi giver dig her en guide til, hvordan du monterer et solsejl.

En overdækning af din terrasse giver dig mulighed for, at benytte den i flere timer i løbet af sommeren, og ikke mindst i regnvejr!

vaerktoej

Sværhedsgraden af projektet afhænger af om du monterer solsejlet på dit hus eller om du skal grave stolper ned hele vejen rundt om terrassen.

Den bedste placering af dit solsejl

Solsejl fåes i forskellige størrelser og er oftest firkantet eller trekantet.
Skal solsejlet monteres på en terrasse, der ligger tæt på dit hus, kan du sparer et par stolper ved at montere et eller to af hjørnerne på huset.

Her skal du være opmærksom på om de skruer, rawlplugs osv der følger med solsejlet, kan sidde fast i det materiale dit hus er bygget af.

Der er forskel på, om det skal skrues fast i træ eller mursten. Passer skruer og rawlplugs ikke, må du tilkøbe nogle der passer.

Solsejlet placeringen er permanent, du skal derfor være helt sikker på placeringen, før du monterer det op.
Brug tid på at finde du af, hvordan solen rammer din terrasse, så du får solsejlet monteret, så det skærmer der hvor det skal.

Opmåling til solspejl / markise

Du skal lave en opmåling af, hvor stolper og beslag skal monteres, det kan du bruge solsejlet til.

Her er det dog meget vigtigt, at være opmærksom på, at du skal beregne ekstra plads til beslag og snore, da sejlet skal kunne spændes ud.

Du skal ligge ca 15-30 cm til på hver side.

lineal-opmaaling-solsejl

Stolperne du vælger kan have betydning for, hvordan solsejlet kommer til at hænge.

Hvis du vælger pæle i naturmaterialer, skal du være opmærksom på om de er krumme eller skæve, det har betydning for hvor langt stolperne skal stå fra hinanden.

Pæle af træ kan også have en tendens til at slå revner. Undersøg derfor hvordan du vedligeholder pælene.
Giv dem en oliebehandling eller mal dem, før du tager dem i brug.

Stolperne skal støbes i jorden. Det gøres ved først at grave huller til stolperne, derefter skal der støbes omkring dem, så de står stabilt.

Husk hældningen så vandet kan løbe af

Sommeren i Danmark byder altid på regnvejrsdage, derfor er det vigtigt, at du husker at montere dit solsejl så det har en hældning.
I regnvejr skal vandet kunne løbe af, så det ikke ophober sig og bliver liggende på sejlet.

regn-overslag

Køb en markise og få en anden til at klare monteringen

Vil du slippe for selv at gøre arbejdet, kan du i stedet købe en markise og bestille en håndværker til at monterer den for dig. Det kan markiseeksperterne klare for dig.

En markise har den egenskab, at der ikke skal støbes stolper og at den nemt kan foldes ud og ind. På dage hvor du ønsker sol på terrassen kan du kører markisen ind vha en fjernbetjening.

Blæsende dage slipper vi heller ikke for om sommeren, men det behøver du heller ikke bekymre dig om, da du kan købe markiser der automatisk ruller ind, hvis blæsten bliver for stærk.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *